Foråret 2016

Royal Garden Jazzklub Mors

 

RED HOT FOUR + 2 .

 

Fredag d. 29. april 2016

 på Musikværket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Red Hot Four - udvidet med piano og trombone.

 

Den lille velspillende New Orleans Kvartet, Red Hot Four med den store lyd har udvidet med 2 gæster, idet de to musikere pianisten Jan Nielsen og trækbasunisten Finn Burich er med til at få kvartetten til at lyde og syne som et rigtigt New Orleans jazz band.

 

Både Jan Nielsen og Finn Burich har spillet en række koncerter med Red Hot Four og det var været en overvældende succes hver gang.

Et enkelt citat fra en gæst ”RHF+2 er noget af det bedste danske New Orleans jazz, man har hørt i nyere tid””, tager vi til os som en varm anbefaling.

 

Red Hot Four har igennem den relativ korte periode de har eksisteret oplevet en forrygende succes. De fire musikere gik sammen i 1999 for at finde tilbage til rødderne og siden har denne lille velspillende kvartet oplevet en øget efterspørgsel.

Når RHF udvides med +2 får man et orkester, hvor man er enige om at spille den melodiske øre-venlige jazz, som appellerer til et bredt publikum, nemlig New Orleans revival jazz. Man har svært ved ikke at lade sig rive med og ved at holde fødderne i ro, når Red Hot Four+2 fyrer op under gryderne og sætter damp på til en gang swingende New Orleans Jazz udsat for trækbasun, klarinet/altsaxofon, piano, banjo, kontrabas og trommer, det hele krydret med lidt sang.

 

 

Besætning:

Lars Meidal (trommer), Torben Nickelsen (kontrabas), Ib Haagen (banjo og vokal), Steffen Juul Hansen (klarinet & altsaxofon) plus Jan Nielsen (piano) og Finn Burich (trombone).

 

 Du kan læse mere på www.redhotfour.dk


Vestre Jazzværk


Fredag 4/3 2016

på Musikværket

Vellykket jazzaften med Vestre Jazzværk i Musikværket

fredag den 4. marts

Balkonen måtte tages i brug da omkring 120 jazzentusiaster fredag lyttede til Vestre Jazzværks fortræffelige og alsidige jazz med spændende, blå jazztoner og improvisationer.


Typiske New Orleans numre flød fra de seks garvede musikere. Vestre Jazzværk mestrer flot den traditionelle jazz's forskellige udtryk og spiller veloplagt numre af bl.a. Sidney Bechet og Fats Waller.

Tre sæt blev det til. Publikum satte tydeligt stor pris på det, de hørte - flot sammenspil og soli fra de tre blæsere, hvor klarinettisten brillerede med suverænt spil, godt fulgt op af trompetisten og  basunisten. Hele tiden med rytmegruppen, banjo, kontrabas og trommer som velfungerende lydtæppe. Der blev spillet hurtige numre med alle seks musikere i fuld gang, langsomme og følsomme numre med og uden sang og talrige soli. Med ret enkle midler kan lyden af trompet og basun ændres ved brug af en bucket foran instrumentet. Det blev brugt jævnligt.

Talrige numre kombinerede det instrumentale med sang, der blev bedre og bedre hen over aftenen. Jazzsang skal ikke være skønsang, men når det som her fremføres meget personligt og med god rytmisk jazznerve, er det en god oplevelse.

Det veloplagte publikum klappede hyppigt og flot efter de forskellige soli. Det blev besvaret med høflige nik fra de enkelte orkestermedlemmer, og inspirerede dem klart til det fortsatte spil.

Mange blandt publikum kendte de enkelte numre, og genhørets glæde var stor til numre som 'Do you know what it means to miss New Orleans', Charles Aznavours 'She' - 'The Gypsy' hvor banjoen blev udskiftet med guitar, 'Crazy about my Baby' - 'Royal Garden Blues' - Bourbon street Parade' - 'Sidder på et værtshus' - 'Nyboders pris' og ikke mindst 'June night', jazzviolinisten Svend Asmussens kendingsmelodi, der fik ekstra medleven som fejring af Asmussens 100 års fødselsdag forleden. Nummeret blev præsenteret af Vestre Jazzværk med en harsk kritik af DR's manglende fejring af fødselaren, hvor der ikke blev sendt særlige musikudsendelser om Asmussens musikalske bedrifter.

En god aften der viser, at jazzklubben er kommet godt i gang. Næste jazzaften bliver fredag den 29. april i forbindelse med Musikmåneden.

Langt de fleste gæster var medlemmer af jazzklubben, og vi fik endda nogle nye, så der nu er mere end 200 medlemmer.