Tidligere frokost-jazz arrangementer


Frokostjazz

lørdag den 6. februar


På slaget 12 startede Royal Garden Jazz klub, Mors's husorkester 'Royal Garden six' frokostjazzen i Støberisalen i Biblioteket i Nykøbing.


Ret præcis hundrede mennesker var mødt frem til det første arrangement, og de blev ikke skuffede. Orkestret spillede afbrudt af en pause til kl. 14 et bredt udbud af kendte jazzmelodier fra det klassiske jazzalbum med vægt på New Orleansnumre. Hen imod 20 numre blev det til, og publikum var kendere, der kvitterede med klapsalver til numre som 'I can't give you anything but love' 'Bluberry Hill' 'Petit fleur' 'Basin street blues' 'On the sunny side af the street' og 'Careless love'


De lokale John Tousig på trommer, Rene Nørskov, sax og klarinet, og de tre Salling-folk Holger Riis-Vestergaard, bas, Ruud Kjems, piano, og Egon Pedersen, guitar blev suppleret med Ole Kirk fra Sabro på trompet. De har spillet sammen tidligere på kryds og tværs i forskellige bands, men kun én øveaften  sammen, men de garvede musikere fandt hinanden på bedste vis både i musikharmonierne, i soli og i sangnumrene.


Støberisalen er en glimrende ramme. Der var godt fyldt op, så der blev en dejlig, tæt stemning. Ret afslappet og med madhentning og spisning undervejs - og nogle par benyttede også lejligheden til at danse lidt.


Der var helt fyldt op, og vi måtte sige nej til en del. Vi er blevet bestyrkede i, at frokostjazz er en fortræffelig arrangementsform. Den ret korte varighed på et par timer midt på en lørdag kombineret med snak med venner og bekendte, god mad og en enkelt genstand er virkelig en fin start på weekenden, så det gentager vi. Måske først til efteråret, for vi har et par andre arrangementer de næste måneder.